Durata: 30 minute Persoane: 2
 

Ingrediente

  • 200 g couscous Panzani
  • 100 g unt
  • 250g mazare verde boabe dulce (la cutie)
  • 500 gr creveti decorticati
  • cateva fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • piper macinat
  • boia
  • sare

Preparare

  1. Intr-o cratita puneti mazarea si apa calda, atat cat sa o acopere. Se pune capacul si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Daca scade prea mult, mai adaugati apa. Dupa ce a fiert, luati-o de pe foc.
  2. Puneti Couscous Panzani intr-un bol generos si turnati apa fierbinte peste el. Atentie: La 1 portie couscous se pune 1 portie apa fierbinte! In cazul de fata la cele 200 g couscous puneti 200 ml apa fierbinte. Adaugati 40 g unt taiat in cuburi, acoperiti cu un capac sau o farfurie pentru 5 minute. Dupa ce apa este absorbita, cu o furculita “pieptanati” couscous-ul pentru a separa boabele.
  3. Peste couscous adaugati mazarea fiarta, ceapa verde tocata marunt si ardeiul tocat cubulete. Asezonati cu boia, sare si piper dupa gust, iar deasupra turnati uleiul de masline, sucul de lamaie si amestecati.
  4. Intre timp puneti intr-o tigaie adanca untul ramas (cele 60g), apoi adaugati crevetii si caliti pentru 2-3 minute. Condimentati dupa gust cu sare si piper. Cand sunt gata, incorporati crevetii cu couscous.

Crevetii cu couscous se servesc calzi, constituind un adevarat deliciu culinar.
Pofta buna!